Trifle je engleski desert koji se obično priprema od razlomljenog biskvita, krema, želea i voća da bi se zatim u visoku posudu slagali neodoljivi slojevi koji stvoraju fini, osvežavajući desert. Ovo je nešto jednostavnija verzija u kojoj se krem menja pudingom, a biskvit keksom.

Takođe, ukus pudinga prilagodite sebi pa tako birajte između čokoladnog ili ukusa vanile, a umesto keksića u kombinaciju možete ubaciti i ostatke nekog finog biskvit kolača.

Potrebno vam je:

- 3 šolje mleka

- 100 g pudinga u prahu (vanila ili čokolada)

- 4 kašike šećera

- 200 g slatke pavlake

- 2 šolje malina

- čokoladni keks ili biskvit

Priprema:

U posudu s mlekom dodajte puding i šećer pa mutita dva minuta. Umešajte slatku pavlaku. U visoku čašu stavite keks ili razlomljeni biskvit, dodajte nekoliko malina pa smesu sa pudingom. Ponovite postupak. Ostavite u frižideru sat vremena pre posluživanja.

Probajte i: