Potrebno vam je:
Sladoled po izboru
2 jajeta
mleveni kornfleks/keks
ulje
Priprema
1. Na pleh stavite papir za pečenje, pa izvadite nekoliko većih kugli sladoleda od vanile i ubacite ih zamrzivač na sat vremena da se dobro zalede.
2. U diblji sud sipajte smrvljeni kornfleks ili mleveni keks. Urolajte svaku kuglu sladoleda i vratite u zanrzivač na još pola sata.
3. Umutite 2 jajeta, pa svaku kuglu sladoleda umočite u jaje, pa ponovo u kornfleks/keks i još jednom, po poslednji put vratite kugle u zamrzivač na sat vremena.
4. U dublju šerpu sipajte ulja i ostavite da se dobro ugreje. Ubacujte kuglu po kuglu i pržite ih 10-15 sekundi. Izvadite i poslužite.
Ovako pripremljen sladoled mora da se posluži odmah.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.