Potrebno vam je:

Za koru:

2 šoljice badema

2-3 kašike agava sirupa ili nekog drugog tečnog zaslađivača

1/2 kašičice vanile

1 kašika limunovog soka

Priprema kore:

Od badema napravite brašno tako što ćete ga izblendati u seckalici koju imate (blender, multipraktik). Kada izblendate bademe, dodajte i ostale sastojke pa sve izmiksujte zajedno.

Ukoliko je smesa mnogo rastresita dodajte pola ili jednu kašičicu vode kako bi se smesa sjedinila. Stvaite u kalup prečnika 24 cm i ravnomerno rasporedite.

Za fil:

2 šoljice indijskih oraščića,

1/2 teglice kokosovog mleka

malo limunovog soka

2/3 šoljice agava sirupa ili drugog tečnog zaslađivača

3 kašike ulja (idealno bi bilo kokosovo)

2 šoljice svežih jagoda

Priprema fila:

Pomešajte sve sastojke u blenderu. Dodajte jagode i ulje u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smesu. 

Prvo stavite 1-2 kašike fila preko kore, zatim nasecite jagode i poslažite ih preko cčitave površine. Prelijte ravnomerno fil preko iseckanih jagoda.

Hladiti u frižideru najmanje 8 sati ili preko noći.

Ukrasiti jagodama.

Probajte i: