Potrebno vam je:
- trećina šolje marmelade od jagoda
- četvrtina čaše vode
- mala kašičica sirćeta
- pola čaše slatke pavlake
- jedna šolja Maskarpone sira
- pola čaše šećera
- mala kašičica ekstrakta vanile
- 2 šolje iseckanih jagoda
- 24 plazma keksa ili piškota
Priprema
1. Maskarpone sir, pavlaku, šećer i vanilu stavite u veliku posudu i sve sastojke dobro umutite električnim mikserom. Zatim, posebno pomešajte jagode, vodu i sirće. Stavite svaki keks u ovu mešavinu i držite nekoliko sekundi.
2. Keks naređajte na dno posude za pečenje da bi se dobio prvi sloj tiramisua. Premažite keks maskarpone kremom i naređajte iseckane jagode. Ponovite postupak sa ostatkom sastojaka.
3. Tiramisu će biti još ukusniji ako odstoji u frižideru najmanje 8 sati, dok keks ne upije sav sok od svežih i mirisnih jagoda.
Probajte i:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.