Potrebno vam je:

250 g testenine

150 g slanine

150 g mocarele

150 g gaude

parmezan

200 ml mleka

kašika brašna

kašika maslaca

so

biber

muškatni oraščić

bosiljak

masline

Priprema:

1. Rernu uključite na 180°C pa stavite testeninu i isečenu slaninu u nauljeni pleh za pečenje. Peći par minuta pazeći da ne zagori.

2. Napravite bešamel sos od maslaca, brašna i mleka pa ubacite izrendanu gaudu i mocarelu. Posolite i pobiberite pa dodajte muškatni oraščić.

3. Prelijte sos od sira preko testenine, promešajte i poklopite posudu. Pecite na 180°C oko 50 minuta dok testenina ne omekša

4. Sklonite poklopac, pospite parmezanom i kratko zapecite. Poslužite sa maslinama i bosiljkom.

5. Ostavite pleh pet minuta pre posluživanja.

Napomena: dužina kuvanja zavisi od vrste testenine, a imajte na umu da će  pre omekšati u sosu na bazi mleka ili pavlake nego paradajza.

Probajte i: