Potrebno vam je:
250 g testenine
150 g slanine
150 g mocarele
150 g gaude
parmezan
200 ml mleka
kašika brašna
kašika maslaca
so
biber
muškatni oraščić
bosiljak
masline
Priprema:
1. Rernu uključite na 180°C pa stavite testeninu i isečenu slaninu u nauljeni pleh za pečenje. Peći par minuta pazeći da ne zagori.
2. Napravite bešamel sos od maslaca, brašna i mleka pa ubacite izrendanu gaudu i mocarelu. Posolite i pobiberite pa dodajte muškatni oraščić.
3. Prelijte sos od sira preko testenine, promešajte i poklopite posudu. Pecite na 180°C oko 50 minuta dok testenina ne omekša
4. Sklonite poklopac, pospite parmezanom i kratko zapecite. Poslužite sa maslinama i bosiljkom.
5. Ostavite pleh pet minuta pre posluživanja.
Napomena: dužina kuvanja zavisi od vrste testenine, a imajte na umu da će pre omekšati u sosu na bazi mleka ili pavlake nego paradajza.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna