Potrebno vam je:
250 g testenine
150 g slanine
150 g mocarele
150 g gaude
parmezan
200 ml mleka
kašika brašna
kašika maslaca
so
biber
muškatni oraščić
bosiljak
masline
Priprema:
1. Rernu uključite na 180°C pa stavite testeninu i isečenu slaninu u nauljeni pleh za pečenje. Peći par minuta pazeći da ne zagori.
2. Napravite bešamel sos od maslaca, brašna i mleka pa ubacite izrendanu gaudu i mocarelu. Posolite i pobiberite pa dodajte muškatni oraščić.
3. Prelijte sos od sira preko testenine, promešajte i poklopite posudu. Pecite na 180°C oko 50 minuta dok testenina ne omekša
4. Sklonite poklopac, pospite parmezanom i kratko zapecite. Poslužite sa maslinama i bosiljkom.
5. Ostavite pleh pet minuta pre posluživanja.
Napomena: dužina kuvanja zavisi od vrste testenine, a imajte na umu da će pre omekšati u sosu na bazi mleka ili pavlake nego paradajza.
Probajte i:
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu