Potrebno vam je:
250 g testenine
150 g slanine
150 g mocarele
150 g gaude
parmezan
200 ml mleka
kašika brašna
kašika maslaca
so
biber
muškatni oraščić
bosiljak
masline
Priprema:
1. Rernu uključite na 180°C pa stavite testeninu i isečenu slaninu u nauljeni pleh za pečenje. Peći par minuta pazeći da ne zagori.
2. Napravite bešamel sos od maslaca, brašna i mleka pa ubacite izrendanu gaudu i mocarelu. Posolite i pobiberite pa dodajte muškatni oraščić.
3. Prelijte sos od sira preko testenine, promešajte i poklopite posudu. Pecite na 180°C oko 50 minuta dok testenina ne omekša
4. Sklonite poklopac, pospite parmezanom i kratko zapecite. Poslužite sa maslinama i bosiljkom.
5. Ostavite pleh pet minuta pre posluživanja.
Napomena: dužina kuvanja zavisi od vrste testenine, a imajte na umu da će pre omekšati u sosu na bazi mleka ili pavlake nego paradajza.
Probajte i:
Prelepa moderna grčka imena za dečake: Imaju veoma moćno značenje i ostavljaju snažan utisak
Za 2 godine u Srbiji zatrudnelo 1.118 maloletnica: Stručnjaci savetuju kako da razgovarate sa decom o odnosima
Najlepša grčka imena za devojčice: Imaju prelepo značenje i nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Zašto se javlja vrtoglavica u trudnoći? Muči mnoge buduće mame, a evo šta su najčešće razlozi
Najpopularnija imena širom sveta: Najzastupljenije je u Srbiji skoro zaboravljeno, a ovo najviše vole Balkanci