Potrebno je:
2 komada pilećih prsa
1 sveži luk
1-2 kašičice kapara
10-ak crnih maslina bez košpica
2-3 grančice sveže majčine dušice ili malo suve
malo peršuna
maslinovo ulje
sok od 1/2 limuna
so, biber
1 kašičica senfa
Priprema
Piletinu skuvajte u slanoj vodi. Kad je skuvana ocedite je, ali zadržite ½ šoljice vode od kuvanja. Pustite pile da se skroz ohladi.
U blender stavite piletinu iseckanu na komadiće, dodajte sve sastojke i polako dospite šoljicu vode od kuvanja pilećih prsa.
Miksajte sve dok smesa ne postane kremasta. Probajte, pa ukoliko je potrebno dodajte još soli, bibera, limunovog soka i senfa. Umesto senfa možete dodati majonez ako više volite.
Stavite je u frižider da se ohladi.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna