Sastojci:
1 kg brašna
1,5 šolja mleka
6 jaja
300 g putera
2 šolje šećera
50 g kvasca
1/2 kašičice soli
150 g suvog grožđa
100 g kandiranog voća
50 g seckanih badema
3 kesice vanilin šećera
Priprema
1. U toplom mleku razmutite kvasac, pa kad uskisne zamesite testo sa četiri šolje brašna, a u testo dodajte rastopljeni puter, penasto umućena žumanca sa šećerom i šne od belanaca te so.
2. Dobro sve zamesite, a zamešenu grudvu testa namažite puterom sa svih starna i ostavite da prenoći u frižideru.
3. Ujutro premesite testo sa ostatkom brašna, odmorite ga još pola sata na toplom mestu, pa tad umesiti u testo suvo grožđe, kandirano voće i bademe. Testo stavite u kalup podmazan puterom i posut prezlama, pa ga ostavite da poraste za dve trećine iznad ivice suda. Premažite kolač žumancetom.
4. Pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni oko sat vremena, uz povremeno protresanje pleha.
Probajte i:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.