Za 150 medvedića vam je potrebno:

Modla za gumene bombone u obliku medvedića
Za boju koristite npr. sok od narandže za narandžastu, sok od borovnice za crvenu...

Od soka:

1 šolja soka od voća (nezaslađen)

2 kašičice meda

2 kašičice soka od limuna

3 kašičice želatina

Od vina:

1 čaša vina (crno, belo ili roze)

1/4 šolja šećera

2 kašičice soka od limuna

3 kašičice želatina

Priprema:

Stavite modle za medvede na papir za pečenje (lakše je da ih tako prebacite u frižider). Pripremite pipetu.

U malu šerpicu za sos na srednjoj temperaturi dodajte sok ili vino i med ili šećer. Ugrejte dok se med ili šećer ne rastope. Uklonite sa ringle.

Dodajte i izmešajte sok od limuna.

Postepeno dodajte kašičicu po kašičicu želatina, polako posipajući po tečnoj masi pre nego što nastavite sa mešanjem.

Radite brzo, stavite tečnu masu u pipetu i sipajte u modlu.

Stavite u frižider na 20 minuta dok se ne stegne (ili na par sati).