Za 150 medvedića vam je potrebno:
Modla za gumene bombone u obliku medvedića
Za boju koristite npr. sok od narandže za narandžastu, sok od borovnice za crvenu...
Od soka:
1 šolja soka od voća (nezaslađen)
2 kašičice meda
2 kašičice soka od limuna
3 kašičice želatina
Od vina:
1 čaša vina (crno, belo ili roze)
1/4 šolja šećera
2 kašičice soka od limuna
3 kašičice želatina
Priprema:
Stavite modle za medvede na papir za pečenje (lakše je da ih tako prebacite u frižider). Pripremite pipetu.
U malu šerpicu za sos na srednjoj temperaturi dodajte sok ili vino i med ili šećer. Ugrejte dok se med ili šećer ne rastope. Uklonite sa ringle.
Dodajte i izmešajte sok od limuna.
Postepeno dodajte kašičicu po kašičicu želatina, polako posipajući po tečnoj masi pre nego što nastavite sa mešanjem.
Radite brzo, stavite tečnu masu u pipetu i sipajte u modlu.
Stavite u frižider na 20 minuta dok se ne stegne (ili na par sati).
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.