Biće vam potrebne dve velike šolje, a ako ne možete da pronađete šolje od tri ili više decilitra, predlažemo vam da smesu podelite u četiri manje, kako vam ništa ne bi iscurelo tokom pečenja.

Ključno je da strogo pratite uputstva i smanjite mikrotalasnu na 50% snage, obavezno promešajte smesu nakon prva dva ciklusa pečenja i ne zaboravite da dodate kockice čokolade pre trećeg. One su "krivac" za neodoljivu kremastu sredinu!

Potrebno vam je:

4 kašike maslaca

30 g naseckane čokolade

4 kockice mlečne čokolade

3 kašike šećera

2 velika jaja

2 kašike kakaa

1 kašičica ekstrakta vanile

¼ kašičice soli

30 g brašna

½ kašičice praška za pecivo

Priprema:

U mikrotalasnoj pećnici otopite naseckanu čokoladu i maslac. Izmiksajte jaja sa šećerom, kakaom, vanilom i soli i pomešajte s čokoladom. Nakon toga dodajte i mešavinu brašna i praška za pecivo i mešajte varjačom.

Podelite testo u dve veće šolje i stavite ih na suprotne strane mikrotalasne pećnice. Smanjite snagu na 50% i pustite da se peče 45 sekundi. Šolje izvadite, promešajte i vratite na još 45 sekundi. Kad ih izvadite, ubacite u sredinu svake smese po dve kockice čokolade i stavite u mikrotalasnu na 45 sekundi. Pričekajte dva minuta, ukrasite voćem, šećerom u prahu ili šlagom i poslužite.

Probajte i: