Potrebno vam je:
1/2 l piva
1/2kg šećera
1/2kg brašna
1 kašičica sode bikarbone
1 sok od limuna
Za fil:
250gr mlevenih oraha
400gr šećera
malo vode
Priprema
Pomešati brašno i sodu bikarbonu, dodati šećer pa pivo i mešati masu da se sjedini, dodati limunov sok i još malo promešati.
Dobijenu smesu podeliti na dva dela, i ispeći dve kore. Peći oko 25 minuta na 180/200 stepeni (zavisi od rerne).
Za fil ušpinovati šećer sa malo vode, pa u to dodati mlevene orahe.
Kada se fil ohladi, njime premazati kore (kora,fil,kora). Ostaviti fila dovoljno da premažete čitavu tortu. Kada je gotova, pospite je mlevenim orasima.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna