Potrebno je:
600g oštrog brašna
2 kesice pudinga od vanile
3 dl sojinog mleka
1,5 dl ulja
2 kesice vanilin šećera
1/2 kockice kvasca
Za premazivanje:
100 g margarina za mazanje
Za posipanje:
2 kašike granulisanog šećera
Priprema
1. Malo zagrejati sojino mleko, dodati šećer i mešati dok se otopi. Zatim dodati kvasac, otopiti ga u mleku sa šećerom.
2. U brašno umešati prah od dva pudinga vanile, vanilin šećer i ulje. Dodati mleko sa kvascem i šećerom i zamesiti testo. Ostaviti pola sata da nadođe.
3. Premesiti testo, podeliti ga na 4 jednaka dela i svaki deo razviti u pravougaonik. Svaku razvijenu koru premazati margarinom i slagati jednu preko druge.
4.Tako poređane kore razviti oklagijom na debljinu od pola centimetra. Razvijenu koru premazati ostatkom margarina. Zaviti u rolat i seći kružiće debljine 2 centimetra.
5. Ređati u pleh, posuti granulisanim šećerom. Ostaviti petnaestak minuta na toplom da malo nadođu.
6. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20-30 minuta, odnosno dok porumene.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna