Sastojci:
300g krompira
300g mlevenog keksa
200g čokolade
140g margarina
200g prah šećera
1 kašika kakaa
2 kašike ruma
1 kašika ulja
Priprema:
Skuvati krompir, a zatim ocediti i ispasirati. Krompiru dodati 100g čokolade i 100g margarina i mešati dok se smesa ne sjedini. Čokolada i margarin otopiće se od toplote krompira. Ukoliko mislite da krompir nije dovoljno topao, prethodno otopite pomenute sastojke.
Zatim dodati mleveni keks, šećer u prahu, kakao i rum.
Formirati kolačiće u željeni oblik, i ređati na tablu ili kalup. Sa ovom količinom sastojaka dobije se oko 45 manjih kolača.
Ostaviti da se stegne i ohladi.
Glazura:
Otopiti na pari 100g čokolade i 40g margarina sa kašikom ulja.
Kolačiće možete umakati pojedinačno ili ih preliti.
Probajte i:
Može li beba u stomaku da čuje? Ovo pitanje zanima sve buduće mame, a odgovor će vas iznenaditi
Ovo je najtužnije srpsko ime: Roditelji ga i danas daju deci, a ne znaju za bolno značenje
Koji simptomi su normalni u trudnoći, a koji znak za uzbunu? Babica nam otkriva šta ne smete da ignorišete
Rijana trudna treći put za 3 godine: Šta se dešava sa telom kad imate više trudnoća zaredom?
Mapa najpopularnijih imena u svetu: Evo koja dva su omiljeni izbor za dečake i devojčice u Srbiji