Sastojci:
300g krompira
300g mlevenog keksa
200g čokolade
140g margarina
200g prah šećera
1 kašika kakaa
2 kašike ruma
1 kašika ulja
Priprema:
Skuvati krompir, a zatim ocediti i ispasirati. Krompiru dodati 100g čokolade i 100g margarina i mešati dok se smesa ne sjedini. Čokolada i margarin otopiće se od toplote krompira. Ukoliko mislite da krompir nije dovoljno topao, prethodno otopite pomenute sastojke.
Zatim dodati mleveni keks, šećer u prahu, kakao i rum.
Formirati kolačiće u željeni oblik, i ređati na tablu ili kalup. Sa ovom količinom sastojaka dobije se oko 45 manjih kolača.
Ostaviti da se stegne i ohladi.
Glazura:
Otopiti na pari 100g čokolade i 40g margarina sa kašikom ulja.
Kolačiće možete umakati pojedinačno ili ih preliti.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna