Sastojci:

300g krompira

300g mlevenog keksa

200g čokolade

140g margarina

200g prah šećera

1 kašika kakaa

2 kašike ruma

1 kašika ulja

Priprema:

Skuvati krompir, a zatim ocediti i ispasirati. Krompiru dodati 100g čokolade i 100g margarina i mešati dok se smesa ne sjedini. Čokolada i margarin otopiće se od toplote krompira. Ukoliko mislite da krompir nije dovoljno topao, prethodno otopite pomenute sastojke.

Zatim dodati mleveni keks, šećer u prahu, kakao i rum.

Formirati kolačiće u željeni oblik, i ređati na tablu ili kalup. Sa ovom količinom sastojaka dobije se oko 45 manjih kolača.

Ostaviti da se stegne i ohladi.

Glazura:

Otopiti na pari 100g čokolade i 40g margarina sa kašikom ulja.

Kolačiće možete umakati pojedinačno ili ih preliti.

Probajte i: