Potrebno je:

- 1kg goveđih rebara sa niskim postotkom masnoće

- teleća potkolenica ili goveđa kost, najbolje od buta

- 2 glavice crvenog luka

- 4 grančice peršuna i selena

- lovorov list

- 6 šargarepa

- 1 keleraba

- 1/2 korena celera

- 3 čena belog luka

Priprema

1. Meso i kost stavite u veliku šerpu, pa dodajte luk, grančice peršuna, selena i lovorov list. Nalijte oko 3 litra hladne vode i ostavite da se sve kuva najpre na jakoj vajtri, do tačke ključanja, a potom na srednjoj temperaturi uz lagano mešanje, oko sat i po vremena.

2. Nakon toga dodajte šargarepe, isečene uzduž na deblje trake, kelerabu narezanu na četiri dela, beli luk i srednje veliki koren celera, takođe prepolovljen na četiri dela. Poklopite šerpu i ostavite sastojke da se kuvaju još najmanje dva sata, na laganoj vatri.

3. Zatim, procedite supu tako što ćete meso odvojiti u zasebnu posudu prekrivenu aluminijumskom folijom kako bi zadržalo toplinu. Supi dodajte rezanca i sve zajedno kuvajte samo 2 minuta.

4. Čestitamo! Supica je sada spremna za posluživanje. Meso odvojite od kosti, a preostalu kelerabu, šargarepu i koren celera naseckajte, prelijte maslinovim uljem, posolite i poslužite kao prilog uz meso.

PROBAJTE I...