Potrebno je:
Za podlogu:
300-400g plazme ili nekog drugog keksa,
120g margarina (putera) sobne temperature,
50g šećera u prahu
malo mleka (oko pola šolje otprilike-dodavati pomalo).
Za krem:
200ml slatke pavlake
500g kesten pirea
130g margarina (sobne temperature)
50g šećera u prahu.
Priprema
1. Umesiti sve sastojke za podlogu rukama i rasporediti po dnu tepsije (a najbolje u okruglom plehu sa mogućnošću odvajanja dna od stranice). Ako se odlučite za ovakav pleh, znači da ćete tortu kad se stegne moći da prebacite na tacnu za torte, a onda bi zgodno bilo da na dnu ovog pleha bude postavljen pek papir skrojen po dimenziji pleha, jer se tako mnogo lakše odvaja torta od dna, tj. ne lepi se.
2. Mikserom umutiti slatku pavlaku. U posebnom sudu izmiksati margarin (puter) sa šećerom u prahu, pa onda dodati i kesten pire. Staviti preko podloge.
3. Preko krema naneti umućen šlag ili slatku pavlaku. Odozgo narendati čokoladu po želji.
4. Ostaviti tortu da odstoji nekoliko sati na hladnom, a najbolje je da prenoći u frižideru.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna