Potrebno je:
1 jaje,
2 šolje rendanih jabuka,
1 šolja griza,
1 šolja šećera,
1 šolja brašna,
1/2 šolje ulja,
1/2 šolje mleka,
1 vanilin šećer,
1 prašak za pecivo,
pola kesice cimeta.
Za glazuru:
4 kašike mleka,
4 kašike ulja,
4 kašike šećera,
1oog čokolade za kuvanje.
Jaje umutiti sa šećerom i vanilinim šećerom, pa dodati mleko i ulje i još malo umutiti.
Brašno pomešati sa praškom za pecivo.
Ubaciti brašno i griz i varjačom mešati dok se ne razbiju grudvice.
Dodati rendane jabuke i cimet i sve lepo promešati.
Smesu izliti u podmazan pleh (najbolje da koristite pleh od 30cm).
Zagrejati rernu na 2ooC i peći kolač dok ne porumeni.
Čačkalicom proverite posle dvadeset minuta da li je gotov.
Glazura
Od datih sastojaka napraviti glazuru i preliti je preko vrelog kolača.
Ostaviti kolač da se lepo ohladi pa iseći na kocke i poslužiti.
Prijatno!
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna