Potrebno vam je:
2 veće banane
2 šoljice sitnih zobenih pahuljica
3 - 4 kašike kakao praha
2 kašike kokosovog ulja
6 kašike seckanog suvog voća
2 kašike meda (nije nužno)
2 kašičice limunova soka
prstohvat cimeta
prstohvat praha vanile
Priprema:
Bananu oljuštite i izgnječite kašikom. Pomešajte sve sastojke u većoj činiji da dobijete jednoliku smesu. Manju posudu za pečenje obložite prozirnom folijom pa smesu prebacite na foliju. Ravnomerno je rasporedite na dno posude, do željene debljine (smesa ne mora da pokrije celo dno) pa prekrijte ostatkom folije.
Najfiniji ukus i tekstura ovih pločica nastaje kad odstoje u frižideru preko noći. Ako vam se žuri, posudu sa smesom možete staviti u zamrzivač na sat vremena.
Isecite pločice, svaku zasebno zamotajte u foliju i držite u frižideru.
Probajte i:
Može li beba u stomaku da čuje? Ovo pitanje zanima sve buduće mame, a odgovor će vas iznenaditi
Ovo je najtužnije srpsko ime: Roditelji ga i danas daju deci, a ne znaju za bolno značenje
Koji simptomi su normalni u trudnoći, a koji znak za uzbunu? Babica nam otkriva šta ne smete da ignorišete
Rijana trudna treći put za 3 godine: Šta se dešava sa telom kad imate više trudnoća zaredom?
Mapa najpopularnijih imena u svetu: Evo koja dva su omiljeni izbor za dečake i devojčice u Srbiji