Potrebno vam je:

2 veće banane

2 šoljice sitnih zobenih pahuljica

3 - 4 kašike kakao praha

2 kašike kokosovog ulja

6 kašike seckanog suvog voća

2 kašike meda (nije nužno)

2 kašičice limunova soka

prstohvat cimeta

prstohvat praha vanile

Priprema:

Bananu oljuštite i izgnječite kašikom. Pomešajte sve sastojke u većoj činiji da dobijete jednoliku smesu. Manju posudu za pečenje obložite prozirnom folijom pa smesu prebacite na foliju. Ravnomerno je rasporedite na dno posude, do željene debljine (smesa ne mora da pokrije celo dno) pa prekrijte ostatkom folije.

Najfiniji ukus i tekstura ovih pločica nastaje kad odstoje u frižideru preko noći. Ako vam se žuri, posudu sa smesom možete staviti u zamrzivač na sat vremena.

Isecite pločice, svaku zasebno zamotajte u foliju i držite u frižideru.

Probajte i: