Potrebno vam je:

3 kašike maslaca

Malo brašna za 

2 filea ribe (po izboru)

4-5 kašike soka od limuna

So i biber po ukusu

Tortilje

1 šolja ajzberg salate

1 paradajz iseckan na kockice

1 šoljica rendanog sira

1/4 pakovanja senfa

2 kašike meda ili po ukusu

Priprema:

U velikom tiganju ili šerpi otopite maslac.

Ribu uvaljajte u brašno sa obe strane.

Stavite u tiganj. Posolite i pobiberite po ukusu i pržiti sa jedne strane 3-4 minuta. 

Preko gornje strane pospite kašiku limuna, okrenite i pržite još 2-3 minuta.

Tortilje kratko stavite na topao tiganj da ih zagrejete, a zatim ih prebacite na tanjir.

Na toplu tortilju stavite salatu, paradajz, sir i ribu iseckanu na komadiće i odložite dok napravite sos.

Priprema sosa:

U manjoj posudi pomešajte senf, med, sok od limuna, so i biber. Po potrebi dodajte još začina. 

Pospite preko takosa i odmah sužite.

Riba koju ne pojedete može da stoji u frižideru i do 3 dana, dok sos, ukoliko je adekvatno upakovan i zatvoren može da stoji i nedelju dana u frižideru.

Probajte i: