Potrebno vam je:
40g maslaca
1/2 crnog luka
2 čena sitno seckanog belog luka
1 supena kašika brašna
2 šolje mleka
2 1/4 šolje pilećeg bujona
1 1/2 šolje rizoni paste (ili neke druge sitnije paste)
2 šolje smrznutg graška
1/2 šolje narendanog parmezana
185g dimljenog lososa
Seckani peršun za dekoraciju
Priprema:
Meso lososa viljuškom "iseći" na sitne komade.
Ringlu ugrejati na srednju temperaturu. Staviti maslac u duboki tiganj ili šerpu i ostaviti da se otopi.
Na otopljeni maslac staviti crni i beli luk i malo prodinstati, dok crni luk ne postane staklast.
Dodati brašno i propržiti jedan minut.
Sklonite sa ringle (i smanjiti temperaturu na najmanju vrednost), dodajti mleko i mešati minut. Nakon jednog minuta dodati i bujon, testeninu i grašak.
Vratiti na ringlu da se "krčka" 5 minuta. Povremeno promešati.
Kada je gotovo dodajti parmezan, meso lososa, so i biber po ukusu.
Posuti svežim peršunom i poslužiti.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna