Potrebno vam je:
40g maslaca
1/2 crnog luka
2 čena sitno seckanog belog luka
1 supena kašika brašna
2 šolje mleka
2 1/4 šolje pilećeg bujona
1 1/2 šolje rizoni paste (ili neke druge sitnije paste)
2 šolje smrznutg graška
1/2 šolje narendanog parmezana
185g dimljenog lososa
Seckani peršun za dekoraciju
Priprema:
Meso lososa viljuškom "iseći" na sitne komade.
Ringlu ugrejati na srednju temperaturu. Staviti maslac u duboki tiganj ili šerpu i ostaviti da se otopi.
Na otopljeni maslac staviti crni i beli luk i malo prodinstati, dok crni luk ne postane staklast.
Dodati brašno i propržiti jedan minut.
Sklonite sa ringle (i smanjiti temperaturu na najmanju vrednost), dodajti mleko i mešati minut. Nakon jednog minuta dodati i bujon, testeninu i grašak.
Vratiti na ringlu da se "krčka" 5 minuta. Povremeno promešati.
Kada je gotovo dodajti parmezan, meso lososa, so i biber po ukusu.
Posuti svežim peršunom i poslužiti.
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu