Potrebno vam je:

40g maslaca

1/2 crnog luka 

2 čena sitno seckanog belog luka 

1 supena kašika brašna

2 šolje mleka

2 1/4 šolje pilećeg bujona

1 1/2 šolje rizoni paste (ili neke druge sitnije paste)

2 šolje smrznutg graška

1/2 šolje narendanog parmezana

185g dimljenog lososa

Seckani peršun za dekoraciju

Priprema:

Meso lososa viljuškom "iseći" na sitne komade.

Ringlu ugrejati na srednju temperaturu. Staviti maslac u duboki tiganj ili šerpu i ostaviti da se otopi.

Na otopljeni maslac staviti crni i beli luk i malo prodinstati, dok crni luk ne postane staklast.

Dodati brašno i propržiti jedan minut.

Sklonite sa ringle (i smanjiti temperaturu na najmanju vrednost), dodajti mleko i mešati minut. Nakon jednog minuta dodati i bujon, testeninu i grašak.

Vratiti na ringlu da se "krčka" 5 minuta. Povremeno promešati.

Kada je gotovo dodajti parmezan, meso lososa, so i biber po ukusu. 

Posuti svežim peršunom i poslužiti.