Potrebno vam je:

225g pilećeg filea iseckanog na kocikice

1 mladi luk

1 šoljica listova bosiljka

2 veća čena belog luka

1 čili paprika (po želji)

1 1/2 supena kašika ulja

Sos:

4 kašičice soja sosa

1 kašičica šećera

2 supene kašike vode

Pripema:

Sve sastojke za sos pomešajte u jednoj činiji i ostavite sa strane

Zagrejte tiganj i stavite ulje.

Dodajte beli luk i čili papričicu (po želji) i propržite 10 sekundi. 

Zatim dodajte iseckanu glavicu mladog luka i piletinu, pa sve propržite.

Kada je piletina gotova, odajte prethodno pripremljeni sos i ostavite na vatri dok voda ne ispari, a sos ne postane sjajan i “lepljiv”.

Sklonite sa vatre i po piletini postite iseckani zeleni deo mladog luka i svež bosiljak.

Poslužite uz pirinač.

Probajte i: