Potrebno vam je:

1/3 šoljice balsamiko sirćeta

2 supena kašike meda

1 supena kašika smeđeg šećera 

1 supena kašika maslinovog ulja za marinadu + 2 supene kašike za pečenje

2 kafene kašičice gustina

1/2 kafene kašičice soli

1/2 kafene kašičice bibera

4 tanko sečena pileća filea

Oko 2 šoljice cveta brokolija

Oko 2 1/2 šoljice kukuruza šećerca

Vode popotrebi

Priprema:

U činiju srednje veličine sjedinite balzamiko sirće, med, smeđi šećer, kašiku maslinovog ulja, gustin, so, biber i ostavite sa strane.

Na zagrejanu plotnu, u veliki tiganj stavite dve kašike maslinovog ulja i stavite piletinu da se proprži 5 minuta (ili duže ukoliko je piletina deblje sečena)

U isti tiganj dodajte i pripremljeni sos.

Nakon nekoliko minuta dodajte i povrće. Ukoliko je potrebno dodajte i malo vode. Ostavite da se kuva 3 do 5 minuta, dok povrće ne omekša, i piletina potpuno ne bude gotova.

Pre nego što servirate večeru, probajte i po potrebi dodajte začine. 

Probajte i: