Potrebno vam je:
8 kašika limuna
1/3 čaše meda
2 kašike maslinovog ulja za sos + 1 kašika za prženje piletine
1/2 kašičice soli (ili po ukusu)
1/2 bibera ili po ukusu
1/4 tucane paprike (po želji)
oko 1, 5 kilogram pilećih prsa bez kože i kostiju naseckane na kockice
oko 3 šolje skuvanog pirinča
jedna šolja kuvanog crnog pasulja (ili iz konzerve)
1 šolja kukuruza šećerca (može i zamrznuto)
3/4 čaša iseckane sveže crvene paprike
3/4 čaše seckanog korijandera
Priprema:
U posudi srednje veličine pomešajte sok od limuna, med, 2 kašike maslinovog ulja, so , biber i tucanu papriku po želji.
Veći tiganj stavite na ugrejanu ringlu i dodajte dve kašike maslinovog ulja. Na ugrejano ulje stavite piletinu, i pržite je 5 minuta.
Nakon pet minuta dodajte pripremljeni sos i kuvajte zajedno 3 do 4 minuta. Povremeno pomešajte.
Smanjite jačinu ringle i dodajte pasulj, pirinač, kukuruz, svežu papriku i korijander i dobro promešajte.
Tako napravljeni obrok možete čuvati i dva dana u frižideru i po potrebi podgrevati.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna