Musaka od pečenih paprika
Potrebno je:
- 500 gr mlevenog mesa
- 2 veća crna luka isečena na rezance
- 8 većih pečenih paprika očišćenih od kore i semena
- 3 jaja
- 1 kisela pavlaka ili kiselo mleko (200 ml)
- soli po ukusu
- semenke lana, susama…
- malo brašna za umotavanje paprika
- ulje
Priprema:
Prvo na malo ulja izdinstamo crni luk i mleveno meso, tek toliko da promeni boju i postane zrnasto. Ja sam u to dodala kašikicu semena lana.
Zatim paprike umotamo u brašno.
U posebnoj posudi pomešamo jaja, so i pavlaku (ili kiselo mleko).
Ređanje u tepsiju:
Red paprika, mleveno meso, polovina izmućenih jaja sa pavlakom, pa opet red paprika i ostatak jaja i pavlake.
Preko svega pospemo kašikicu semena susama.
Peče se u rerni zagrejanoj na 200 stepeni pola sata.
Probajte i:
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu