Potrebno je:
60 g listova nane
1 litar vode
1 kg šećera
1 kesica želatina u prahu
Priprema
Listove mente dobro operite i iseckajte, prelijte vodom i stavite na šporet da provri.
Sklonite šerpu sa vatre i ostavite je desetak minuta poklopljenu da se prohladi.
Pažljivo procedite sok kroz gazu i dodajte mu želatin. Sve dobro izmešajte.
Ponovo stavite sok na šporet, povremeno mešajte. Kada provri, dodajte šećer i pustite da vri još jedan minut uz stalno mešanje. Sklonite džem sa šporeta.
Ukoliko se pojavila pena na vrhu, skinite je kašikom.
Vruć džem sipajte u vruće tegle (ne sipajte do vrha - neka ostane po jedan prst praznog prostora u tegli).
Zatvorite tegle i ostavite džem da se ohladi.
Savet plus: Ukoliko želte da džem ima intenzivniju, zelenu boju, možete u sok, zajedno sa želatinom, da dodate i par kapi zelene jestive boje.
PROBAJTE I...