Potrebno je:
60 g listova nane
1 litar vode
1 kg šećera
1 kesica želatina u prahu
Priprema
Listove mente dobro operite i iseckajte, prelijte vodom i stavite na šporet da provri.
Sklonite šerpu sa vatre i ostavite je desetak minuta poklopljenu da se prohladi.
Pažljivo procedite sok kroz gazu i dodajte mu želatin. Sve dobro izmešajte.
Ponovo stavite sok na šporet, povremeno mešajte. Kada provri, dodajte šećer i pustite da vri još jedan minut uz stalno mešanje. Sklonite džem sa šporeta.
Ukoliko se pojavila pena na vrhu, skinite je kašikom.
Vruć džem sipajte u vruće tegle (ne sipajte do vrha - neka ostane po jedan prst praznog prostora u tegli).
Zatvorite tegle i ostavite džem da se ohladi.
Savet plus: Ukoliko želte da džem ima intenzivniju, zelenu boju, možete u sok, zajedno sa želatinom, da dodate i par kapi zelene jestive boje.
PROBAJTE I...
Najlepša italijanska imena koja će vas oduševiti: Imaju prelepo značenje i zvuče veoma moderno
Zašto trudnicama trnu ruke, prsti, noge, leđa? Uglavnom je uzrok bezazlen, a evo kada ipak morate kod lekara
Jedna navika trudnica krivac je za gojaznost kod dece: Znamo da je loša, ali nikad je ne biste povezali sa tim
9 poruka za mame koje čekaju drugo dete: Prvenac može da postane zahtevan, ali jedna stvar će vas oduševiti
Trudnica je osetila čudan simptom i obratila se ChatGPT-u: Jedno pitanje je spaslo život njoj i bebi