Potrebno je:

60 g listova nane

1 litar vode

1 kg šećera

1 kesica želatina u prahu

Priprema

Listove mente dobro operite i iseckajte, prelijte vodom i stavite na šporet da provri.

Sklonite šerpu sa vatre i ostavite je desetak minuta poklopljenu da se prohladi.

Pažljivo procedite sok kroz gazu i dodajte mu želatin. Sve dobro izmešajte.

Ponovo stavite sok na šporet, povremeno mešajte. Kada provri, dodajte šećer i pustite da vri još jedan minut uz stalno mešanje. Sklonite džem sa šporeta.

Ukoliko se pojavila pena na vrhu, skinite je kašikom. 

Vruć džem sipajte u vruće tegle (ne sipajte do vrha - neka ostane po jedan prst praznog prostora u tegli).

Zatvorite tegle i ostavite džem da se ohladi.

Savet plus: Ukoliko želte da džem ima intenzivniju, zelenu boju, možete u sok, zajedno sa želatinom, da dodate i par kapi zelene jestive boje.

PROBAJTE I...