Potrebno je:
60 g listova nane
1 litar vode
1 kg šećera
1 kesica želatina u prahu
Priprema
Listove mente dobro operite i iseckajte, prelijte vodom i stavite na šporet da provri.
Sklonite šerpu sa vatre i ostavite je desetak minuta poklopljenu da se prohladi.
Pažljivo procedite sok kroz gazu i dodajte mu želatin. Sve dobro izmešajte.
Ponovo stavite sok na šporet, povremeno mešajte. Kada provri, dodajte šećer i pustite da vri još jedan minut uz stalno mešanje. Sklonite džem sa šporeta.
Ukoliko se pojavila pena na vrhu, skinite je kašikom.
Vruć džem sipajte u vruće tegle (ne sipajte do vrha - neka ostane po jedan prst praznog prostora u tegli).
Zatvorite tegle i ostavite džem da se ohladi.
Savet plus: Ukoliko želte da džem ima intenzivniju, zelenu boju, možete u sok, zajedno sa želatinom, da dodate i par kapi zelene jestive boje.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna