Sastojci:
500g očišćenih kajsija
600g očišćene šargarepe
1,2kg šećera
sok i kora jednog limuna
Priprema:
Kajsije isecite na komade, pomešajte sa 600g očišćene i narendane šargarepe, 1,2kg šećera, korom i sokom od jednog limuna. Ostavite da odstoji 20 minuta.
Stavite da se kuva. Kad provri smanjite vatru i lagano mešajte. Kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu, oko sat vremena.
Sipajte u tegle i ređajte ih u zagrejanu rernu na 80 stepeni. Kad se na površini džema uhvati korica, rernu isključite, tegle zatvorite i vratite ih u rernu do sledećeg dana, da se postepeno hlade.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna