Sastojci:
- 150g brašna
- 100 kristal šećera
- žumance
- celo jaje
- 100g maslaca
- prstohvat soli
- 3 limete
- 6 listića želatine
- 100g slatke pavlake
- 500g jogurta
Priprema:
Žumance, maslac, celo jaje, brašno i šećer sjedinite i napravite meko testo. Umotajte u foliju i ostavite oko sat vremena u frižideru.
Zatim, to testo razvijte u tepsiji ili kalupu i izbockajte viljuškom, stavite u rernu i pecite na 180 C desetak minuta.
Limete nakon što dobro operete iscedite, a koru izrendajte. Ceđeni sok, koricu, slatku pavlaku, jogurt i šećer sjedinite i pomešajte sa želatinom.
Na pečeno testo nanesite fil i držite 2 sata u frižideru, sve dok se dobro ne stegne.
Probajte i:
Može li beba u stomaku da čuje? Ovo pitanje zanima sve buduće mame, a odgovor će vas iznenaditi
Ovo je najtužnije srpsko ime: Roditelji ga i danas daju deci, a ne znaju za bolno značenje
Koji simptomi su normalni u trudnoći, a koji znak za uzbunu? Babica nam otkriva šta ne smete da ignorišete
Rijana trudna treći put za 3 godine: Šta se dešava sa telom kad imate više trudnoća zaredom?
Mapa najpopularnijih imena u svetu: Evo koja dva su omiljeni izbor za dečake i devojčice u Srbiji