Sastojci:
- 150g brašna
- 100 kristal šećera
- žumance
- celo jaje
- 100g maslaca
- prstohvat soli
- 3 limete
- 6 listića želatine
- 100g slatke pavlake
- 500g jogurta
Priprema:
Žumance, maslac, celo jaje, brašno i šećer sjedinite i napravite meko testo. Umotajte u foliju i ostavite oko sat vremena u frižideru.
Zatim, to testo razvijte u tepsiji ili kalupu i izbockajte viljuškom, stavite u rernu i pecite na 180 C desetak minuta.
Limete nakon što dobro operete iscedite, a koru izrendajte. Ceđeni sok, koricu, slatku pavlaku, jogurt i šećer sjedinite i pomešajte sa želatinom.
Na pečeno testo nanesite fil i držite 2 sata u frižideru, sve dok se dobro ne stegne.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna