Potrebno je:
500 g brašna
1 sveži kvasac
100 g margarina
150 g šećera
1 veliko jaje
2 jaja
1 žumance
1 prstohvat soli
3 dcl mleka
100 g kandiranog voća
Priprema
1. U mleku otopite kvasac uz dodatak malo šećera i ostavite da se nadigne. Dovoljan je prstohvat šećera.
2. Brašno, so, jaja, žumance i kvasac mešati uz dodavanje toplog mleka.
3. Margarin isecite na sitne komadiće i dodajte u testo.
4. Ostavite testo da se digne pola sata.
5. Kalup premažite margarinom i pospite brašnom.
6. Dodajte kandirano voće u testo i mešajte lagano.
7. Dodajte testo u kalup i pecite na 170 stepeni oko sat vremena.
8. Probajte čačkalicom da li je biskvit pečen.
9. Kuglof izvadite iz kalupa dok je još vruć.
10. Ukoliko želite da kuglof bude ravnomerno sočan dodajte mešavinu ruma ili soka, ali dok je kuglof još u kalupu, a potom ga izvadite.
11. Kuglof možete da dekorišetei mešavinom belanca i šećera ili posuti šećerom u prahu.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna