Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Praznični kolači: Ukusni kuglof sa kandiranim voćem

U mnogim zemljama širom sveta kuglof je omiljeni božićni kolač. Donosimo vam recept za najstariji modelirani kolač na svetu koji će zasladiti vašu prazničnu trpezu.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Potrebno je:

500 g brašna

1 sveži kvasac

100 g margarina

150 g šećera

1 veliko jaje

2 jaja

1 žumance 

1 prstohvat soli

3 dcl mleka

100 g kandiranog voća 

Priprema

1. U mleku otopite kvasac uz dodatak malo šećera i ostavite da se nadigne. Dovoljan je prstohvat šećera.

2. Brašno, so, jaja, žumance i kvasac mešati uz dodavanje toplog mleka.

3. Margarin isecite na sitne komadiće i dodajte u testo.

4. Ostavite testo da se digne pola sata. 

5. Kalup premažite margarinom i pospite brašnom.

6. Dodajte kandirano voće u testo i mešajte lagano.

7. Dodajte testo u kalup i pecite na 170 stepeni oko sat vremena.

8. Probajte čačkalicom da li je biskvit pečen.

9. Kuglof izvadite iz kalupa dok je još vruć.

10. Ukoliko želite da kuglof bude ravnomerno sočan dodajte mešavinu ruma ili soka, ali dok je kuglof još u kalupu, a potom ga izvadite.

11. Kuglof možete da dekorišetei mešavinom belanca i šećera ili posuti šećerom u prahu.

Povezane vesti

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica