Musaka sa tikvicama i plavim patlidžanom - savršen spoj ukusa!
Potrebno je:
- 350 g tikvica
- 300 g patlidžana
- 300 g paradajza
- 600 g mocarele
- 0.5 l pavlake za kuvanje
- 1 žumance
Priprema:
1. Tikvice i patlidžan isecite uzdužno na pola centimetra debele kriške, posolite, propržite sa obe strane i odložite na salvetu da upije ulje.
2. Paradjz isecite na kolutove i pustite da se ocedi.
3. Mocarelu krupno izrendajte, a pavlaku i žumance dobro izmešajte. U nauljen pleh za pečenje naizmenično ređajte tikvice, sir i patlidžan i na vrh stavite paradajz.
4. Prelijte pavlakom i pecite u rerni na 180°C od 45 do 50 minuta.
Spavanje na leđima u trudnoći može da bude opasno: Evo posle koje nedelje se ne preporučuje
7 stvari koje utiču na bebin izgled: Neke namirnice podstiču rast kose, a uticaj imaju i ovi napici
Ovo su najlepša retka imena za devojčice: Za mnoga niste čuli, a oduševiće vas
Može li beba u stomaku da čuje? Ovo pitanje zanima sve buduće mame, a odgovor će vas iznenaditi
Ovo je najtužnije srpsko ime: Roditelji ga i danas daju deci, a ne znaju za bolno značenje