Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ishrana na letovanju: Tri supernamirnice koje bi trebalo kupiti na moru

Mnoge porodice kada krenu na letovanje nose svoju hranu, a ako ste i vi jedni od njih, pogledajte koje namirnice je najbolje da kupite tek kada stignete na određenu destinaciju...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Ako letujete u svojoj vikendici na moru ili ste unajmili apartman, verojatno ćete sa sobom poneti hranu za odmor. Ove namirnice nemojte da kupujete pre polaska, već pričekajte da dođete do svoje bajkovite destinacije i nabavite ih od domaćih proizvođača:

1. Limuni

Domaće limune teško je pronaći u domaćim marketima, te iskoristite priliku i nabavite osvežavajuće citrusno voće čim stignete na svoju morsku destinaciju. Domaćin limun unapediće ukus brojnim jelima, za razliku od onog kineskog, a posebno će se dobro uklopiti sa svežom ribom. 

Povezane vesti

2. Maslinovo ulje

Letnje salate imaće bolji ukus ako ih začinite domaćim maslinovim uljem. Skočite do obližnje pijace i pronađite lokalnog proizvođača ulja za svoje kulinarske majstorije. Možda ovim potezom nećete uštedeti, ali ćete dobiti proizvod koji će produbiti ukus vašim jelima. Imajte na umu da na odmoru nećete stići da potrošite velike količine, ali svejedno kupite koju flašu viška i ponesite kao poklon članovima porodice ili prijateljima. 

Povezane vesti

3. Sveža jaja 

Jaja sigurno nećete nositi sa sobom da se ne bi pokvarila, ali to ne znači da bi trebalo izbegavati njihovu konzumaciju na odmoru. Ako odsedate u svojoj vikendici ili apartmanu, napunite frižider svežim jajima. Ovo je jeftini izbor belančevina koji se brzo sprema pa se nameće kao logičan izbor za kasne doručke ili jednostavne večere koje će vam nadoknaditi energiju.

Najnovije

Vesti

Porodica