Baza

Potrebno je:

200g običnog keksa

100g putera ili margarina

Nekoliko kapljica zelenog želatina

200 g običnog keksa

100g putera ili margarina

Nekoliko kapljica crvenog želatina

Postupak:

1. Keks smrvite u najsitnije mrvice oklagijom ili blenderom.

2. Otopite margarin i pomešajte s keksom i želatinom. Lepo umešajte kako bi se smesa sjedinila.

3. Stavite crvenu smesu u kalup za tortu (prečnika 21cm) i koristite poleđinu kašike da lepo poravnate. Napravite prostor oko ivive za zelenu smesu.

4. Uzmite u šaku malu količinu zelene smese, zgnječite je i potom stavite oko crvene u plehu. Kašikom lepo sve izravnajte (kao na snimku).

Čizkejk

Potrebno je:

2/3 kašike želatina u prahu

25ml vode

250 g krem sira (maskarpone)

60g šećera

60ml mleka

60ml slatke pavlake

Postupak:

1. Stavite želatin u vodu, promešajte i ostavite po strani da upije voda.

2. Umutite slatku pavlaku i ostavite sa strane.

3. Umutite krem sir mikserom, potom dodajte šećer i mleko.

4. Zagrejte želatin u mikrotalasnoj pećnici dok se ne otopi. Dodajte ga u smesu s krem sirom i brzo ulupajte.

5. Dodajte u slatku pavlaku.

6. Jednu šolju ove smese odvojite sa strane i obojite je u crveno, a potom prospite preko crvene baze.

7. Preko prosute crvene smese stavite jednu činijicu tako da je poklopite, a potom oko nje sipajte smesu za čizkejk. 

8. Ostavite u frižider.

Žele od lubenice

Potrebno je:

345g sveže lubenice bez koštica

1 želatin (10 gr.) sa ukusom jagode

50 ml. vode za želatin

Postupak:

1. Lubenice izblendujte, a potom iscedite.

2. Želatin rastvorite u vodi, ostavite oko pet minuta da nabubri, a potom dodajte isceđeni sok od lubenice.

3. Izvadite čizkejk iz frižidera, pomerite činiju kojom ste poklopili crvenu smesu, i polako stavite želatin preko. Poleđinom kašike uklonite mehuriće s površine, ukoliko ih ima. 

4. Stavite u frižider.

Koštice lubenice

Potrebno je:

100g crne čokolade

1. Otopite čokoladu i stavite u kesu za šlag, a potom preko čizkejka pomalo iskapajte.