Zahvaljujući ovom receptu, imaćete priliku da tokom čitave godine uživate u osvežavajućem i zdravom soku od višanja.
Potrebno je:
3 kg višanja,
1,5 l vode,
40 g limuntusa,
šećer (koliko litara tečnosti - toliko kilograma šećera).
Priprema
Višnje očistiti od peteljki i oprati pod mlazom vode. Staviti u veću posudu pa ih posuti limuntusom i dodati vodu. Dobro ih izgnječiti rukama, da se svaka koštica odvoji od mesa.
Ostaviti višnje da prenoće, najbolje čitavih 24h, pa pristupiti ceđenju. Ako u sok upadne i nešto mesa od višanja, nemojte ponovo cediti jer će to još više doprineti lepoti ovog domaćeg soka.
Izmeriti dobijenu količinu soka, pa dodati istu količinu šećera (koliko litara soka - toliko kilograma šećera). Neke višnje su više, a neke manje sočne, pa se nikada ne zna koliko će soka pustiti. Zato je ovo merenje tečnosti bitno.
Šećer mešati varjačom dok se ne istopi. Ako imate veću količinu, onda više puta u toku dana (onako u prolazu) promešati. Kad se sav šećer istopi, pristupiti flaširanju.
Izvor: Oklagija.rs
PROBAJTE I...
Marmelada, pekmez, džem: Saveti za pripremu savršene slatke zimnice
*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna