Potrebno je:
- 5 komada pilećih prsa
- 2 male kašike soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1/4 kašičice ljute paprike (ukoliko volite ljuto)
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica crvene paprike
- 2 kašike majoneza
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 kašike parmezana
- 1,5 šolja prezli
- 2 kašičice kukuruznog brašna
- 100 ml ulja (po želji)
Priprema
1.Piletinu preseći na pola da dobijemo tanje komade i onda po dužini na pola. Jedan komad podelimo na četiri dela i stavimo u posudu. Dodati so, biber, beli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomešati. Zatim dodati majonez, kiselu pavlaku i parmezan i pomešati da se sve sjedini. Posudu zatvoriti plastičnom folijom i ostaviti u frižideru sat-dva.
2.Tepsiju podmazati uljem (ali može i bez ulja) i posuti kukuruznim brašnom.
3.Piletinu uvaljati u prezle i ređati u tepsiju. Na kraju sve poprskati uljem.
4. Piletinu peći na 210 stepeni oko 25-30 minuta.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna