Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrana i recepti

Provereni recepti: Pohovana piletina iz rerne (RECEPT)

Autor Nataša Đorđević-Misić
Autor Nataša Đorđević-Misić

Pripremite ukusnu pohovanu piletinu bez velike količine ulja.

Izvor: Foto: Shutterstock

Potrebno je:

- 5 komada pilećih prsa

- 2 male kašike soli

- 1/4 kašičice bibera

- 1/4 kašičice ljute paprike (ukoliko volite ljuto)

- 1 kašičica belog luka u prahu

- 1 kašičica crvene paprike

- 2 kašike majoneza

- 2 kašike kisele pavlake

- 2 kašike parmezana

- 1,5 šolja prezli

- 2 kašičice kukuruznog brašna

- 100 ml ulja (po želji)

Priprema

1.Piletinu preseći na pola da dobijemo tanje komade i onda po dužini na pola. Jedan komad podelimo na četiri dela i stavimo u posudu. Dodati so, biber, beli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomešati. Zatim dodati majonez, kiselu pavlaku i parmezan i pomešati da se sve sjedini. Posudu zatvoriti plastičnom folijom i ostaviti u frižideru sat-dva. 

2.Tepsiju podmazati uljem (ali može i bez ulja) i posuti kukuruznim brašnom.

3.Piletinu uvaljati u prezle i ređati u tepsiju. Na kraju sve poprskati uljem. 

4. Piletinu peći na 210 stepeni oko 25-30 minuta.

PROBAJTE I...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Najnovije

Vesti

Porodica