Potrebno je:
100 gr kuvane leblebije
1 limun
1-2 kašikice tahini sosa
1 čeno belog luka
1 kašika maslinovog ulja
1 kašikica sol
1 kašikica kumina (po izboru, ako volite ovaj začin)
Priprema:
1. Leblebiju, koju ste veče pre pripreme držali u vodi, kuvajte na umerenoj temperaturi oko sat vremena.
2. Preko skuvane leblebije stavite tahini sos, kašičicu soli, jednu kašiku maslinovog ulja i pola limuna, pa potom sve izblendujte.
3. U dobijenu smesu dodajte jedan čen belog luka i ponovo izblendujte dok ne dobijete finu masu.
Prijatno!
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna