Potrebno vam je:
Za krem:
1 + ½ šolje žutog šećera,
1 šolja neslanog putera,
½ šolje + 1 kašika mileram pavlake
Za puding:
1 šolja + 2 kašike iseckanih urmi,
1 mala kašika soda bikarbone,
1 šolja šećera,
4 kašike neslanog putera,
1 veliko jaje,
1 mala kašika ekstrakta vanile,
2 šolje + 2 kašike brašna,
1 mala kašika praška za pecivo,
slatka pavlaka ili sladoled za serviranje
Priprema:
Krem: U tiganju zagrejte žuti šećer, puter i mileram na visokoj temperaturi uz konstantno mešanje. Kada se šećer otopi, sklonite sa ringle. U podmazanu činiju za puding sipajte 1 + ½ šolje dobijene smese i sačekajte da se potpuno ohladi. Ostatak sosa sačuvajte za prelivanje kolača.
Puding: U veliku činiju sipajte 1 šolju ključale vode preko osušenih urmi i sode bikarbone. Mešajte dok se soda ne razloži skroz i sačekajte da se ohladi.
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Mikserom u drugoj činiji mešajte šećer i puter dok ne dobijete laganu i penastu teksturu (oko 3 minuta). Dodajte jaja i ekstrakt vanile i mešajte dok se sve ne sjedini. Dok mešate, polako sipajte brašno, prašak za pecivo i smesu sa urmama. Sve zajedno prespite u pripremljenu posudu za kolač.
Prekrijte posudu papirom za pečenje, a zatim i jednim slojem alu-folije.
Stavite kolač u rernu na srednju visinu i pecite između 30-40 minuta, odnosno dok vam čačkalica iz smese ne izađe potpuno čista.
Pažljivo prebacite puding iz rerne, uklonite foliju i papir za pečenje i velikom kašikom izvadite željenu količinu pudinga na pripremljene tanjire. Prelijte sosom i servirajte sa malo slatke pavlake, sladoledom ili nekim drugim dodatkom po želji.
Probajte i:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.