Potrebno je:
Za patišpanj:
8 jaja
8 kašika šećera
8 kašika brašna
Za fil:
5 jaja
15 kašika šećera
3 vanilin šećera
300 gr čokolade
1 margarin
100 gr krupno iseckanih oraha
Za dekoraciju:
razne žele bombone
Priprema
1. Jaja umutiti sa šećerom, vanilin šećerom,a onda staviti da se kuva na pari. Pri kraju kuvanja dodati 100 gr čokolade.Skloniti na stranu da se fil ohladi.
2. Posebno izmiksati margarin i onda ga dodati u prohlađen fil.
3. Sa polovinom fila premazati patišpanj i urolatti ga.
4. Od rolata koso iseći jedno parče i taj kosi deo prisloniti uz rolat da formira kao drvo.
5. Istopiti 200 gr čokolade i dodati u drugu polovinu fila, a onda dodati i krupno seckane orahe.
6. Sve dobro promešati, da se fil izjednači a onda sa njim premazati neravnomerno tortu.
7. Ukrasite sa žele bombonama ili nekim drugim cvetićima, listovima,pečurkicama...
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna