Potrebno je:
600 g kestena
50 g šećera
2 kesice vanilin šećera
kašičica ruma
4 dl mleka
Priprema
Kestene izrezati u krug i staviti u kipuću vodu na nekoliko minuta, dovoljno da se otvore. Stavljajte samo po nekoliko komada, jer ih je potrebno očistiti od kore dok su još vrući i lako se čiste.
Očišćen kesten i vanilin šećer staviti u mleko i kuvati oko sat vremena, povremeno mešajući. Šećer i rum dodati pred kraj kuvanja.
Smesu umutite štapnim ili običnim mikserom da se dobije homogena masa. Pire sipajte u činije i ukrasite po želji.
Izvor: Stvar ukusa
PROBAJTE I...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu