Potrebno je:

2 supene kašike ovsenih pahuljica

½ šolje vode

12 zrna suvog grožđa

pola jabuke

pola banane

pola kruške

½ čaše jogurta

sok od ½ limuna

nekoliko lešnika ili badema

sezonsko voće

½ supene kašike šećera u zavisnosti od kiselosti voća

Priprema:

1. Uveče potopiti ovsene pahuljice i suvo grožđe u malo vode.

2. Ujutru se doda sitno iseckana jabuka, banana, kruška, ½ čaše jogurta, sok od limuna, samleven lešnik ili badem.

3. Leti se dodaju jagode, breskve, ili kajsije ili drugo sezonsko voće. Tako će se u zavisnosti od godišnjeg doba menjati ukus doručka, ali će osnova od jogurta, ovsenih pahuljica, badema, ostati ista.

PROBAJTE I:

5 recepata za zdrav dečji doručak

Kuvar za bebe: Tri ukusne kašice od krušaka

Izvor: Blic Žena, Knjiga Beba - radost i briga prim. dr. Dragana Mijanović, dr Radovan B. Mijanović, Siniša S. Sokić

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.