Potrebno je:

4 jabuke

1 kašičica cimeta

4 jaja

1 vanilin šećer

1/2 čaše šećera

1 čaša glatkog brašna

1 grčki jogurt

1/2 čaše ulja

1 prašak za pecivo

100 g mlevenog rogača

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jabuke ogulite i narendajte (krupnije), pospite ih cimetom. Odvojite žumanca od belanaca.

Belanca umutite u čvrst sneg. Žumanca penasto izmiksajte sa šećerom, zatim dodajte ostale sastojke: brašno, jogurt, ulje, prašak za pecivo i rogač, a na kraju u smesu ručno umešajte sneg od belanaca.

Smesu ulijte u pleh u kome je papir za pečenje.

Kolač je gotov nakon pola sata pečenja, a kada se ohladi prelijte ga klasičnom glazurom od čokolade (na pari rastopite čokoladu s malo vode i dodajte kašičicu ulja za sjaj).

PROBAJTE I...