Potrebno je:

Kora:

6 jaja

160 g šećera

kesica vanilin šećera

160 g brašna

pola kesice praška za pecivo

50 g mlevenih badema

brašno i ulje za oblaganje kalupa

Fil:

300 ml mleka

100 g šećera

kašika gustina

250 g putera

100 g malina

80 g džema od maline

Dekoracija

50 g kokosa

40 g marcipana

kašičica kakaoa

ružičasta prehrambena boja

Priprema

1. Okrugli kalup za torte prečnika 28 cm pouljite i pobrašnite. Umutite belanca u šam i dodajte šećer. Posebno umutite žumanca s vanilinim šećerom. Polako pomešajte dve smese. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo i bademe. Sve promešajte polako i sipajte u kalup. Pecite u rerni zagrejanoj na 160 stepeni oko 45 minuta. Sačekajte da se kora ohladi, zatim je izvadite iz kalupa i presecite dva puta horizontalno da dobijete tri kore.

2. Skuvajte gust krem od mleka, šećera i gustina. Mešajte konstantno dok se ne prohladi. Nakon toga umešajte puter isečen na kockice i mešajte dok ne dobijete glatku homogenu smesu.

3. Viljuškom izgnječite maline. Odvojite trećinu fila, a u ostatak dodajte maline. Prvu koru premažite polovinom džema, pa polovinom fila s malinama, preklopite drugom korom i premažite je ostatkom džema i fila od malina. Preklopite trećom korom i stavite u frižider da se stegne.

4. Kada se fil stegne, isecite tortu u obliku Hello Kitty. Premažite celu tortu ostatkom fila (bez malina) i pospite kokosom. Deo marcipana obojite kakaoom i napravite oči, nos i brkove, a deo obojite prehrambenom bojom i napravite cvetiće, nos i mašnicu.



PROBAJTE I...