Potrebno je:
1 velika tikvica
50 g susam
100 g kukuruznog brašna ili prezli
malo mleka
so
malo belog luka u prahu, slatke ili ljute paprike u prahu
malo rendanog tvrdog sira
papir za pečenje i malo ulja
Priprema
1. Tikvicu isecite na tanke kolutove. Kolutove tikvice posolite i ostavite 30 minuta da odstoje.
2. Pomešajte sve suve sastojke.
3. Ulijte malo mleka u jednu činiju. Odstajale kolutove ocedite. Svaki kolut uronite u mleko pa uvaljajte s obe strane u začine. Pritisnite da se dobro zalepi.
4. Potom kolutove složite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Po želji pokapajte uljem (nije obavezno). Pecite 10 minuta na 200ºC. Okrenite na drugu stranu i pecite još 10 minuta dok ne postanu zlatni i hrskavi.
Izvor:Atma.hr/Stvarukusa.rs
PROBAJTE I...
*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.