Potrebno je:
2 šolje čokoladnog krema (nutela, eurokrem, linolada)
6 šolja pirinčanih pahuljica
3, 7 l sladoleda od vanile
Priprema
1. Okrugli kalup za torte i veliku posudu za mućenje staviti u zamrzivač da se ohlade.
2. U većoj šerpi na šporetu pomešajte čokoladni krem i pirinčane pahuljice na veoma niskoj temperaturi. Mešajte da se u potpunosti sjedine, pa sklonite sa vatre.
3. Veliku, tanku tepsiju za pečenje keksića obložite masnim papirom pa po njoj ravnomerno rasporedite smesu od čokoladnog namaza i pahuljica pa stavite u frižider da se stegne.
4. Dok su pahuljice u frižideru, izvadite sladoled od vanile da omekša na sobnoj temperaturi 35-40 minuta. Nakon toga izvadite i pahuljice pa ih isecite na komadiće veličine jednog zalogaja.
5. Iz zamrzivača izvadite kalup za torte i posudu za mešanje. Odvojite sa strane dve šolje pirinčanih pahuljica i krema, a ostatak pomešajte sa sladoledom od vanile u ledenoj posudi za mešanje. Budite brzi.
6. Kad ste sve izmešali smesu uspite u kalup za torte, pospite ostatkom pahuljica i čokoladnog krema, pokrijte plastičnom folijom pa sve stavite u zamrzivač na najmanje 4-6 sati ili preko noći.
PROBAJTE I...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu