Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nepečene poslastice: Kremasta čokoladna torta

Ljubitelj ste čokoladnih filova, ali nemate baš puno vremena za pripremu torte? Ovaj recept je kao poručen za vas!

 Izvor: Foto: Shutterstock

Potrebno je:

1l mleka

10 kašika šećera

3 pudinga od vanile

300 g mlečne čokolade

100 g bele čokolade

500 ml slatke pavlake

Keks sa puterom

    Priprema

    1. U 200 ml mleka razmutite pudinge sa šećerom. Ostatak mleka stavite u šerpicu i zagrejte do ključanja. Dodajte razređeni puding i skuvajte ga.

    2. Dobijeni puding podelite na dva dela. U jedan deo dodajte tamnu, a u drugi deo belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi. Ostavite da se ohladi.

    3. Slatku pavlaku umutite mikserom, pa po jednu četvrtinu dodajte u tamni i svetli puding.

    4. U ovalni kalup stavite foliju, pa prvo sipajte belu smesu i deo tamne smese. Lagano promešajte dok ne dobijete crno-bele šare.

    5. Naspite preostalu pavlaku, izravnajte, a zatim dodajte ostatak tamne smese.

    6. Keks natopite mlekom pa ga poređajte po površini.

    7. Tortu pokrijte folijom i stavite u frižider da se ohladni nekoliko sati.

    8. Uzmite posudu sličnog oblika kao što je tepsija i prevrnite kolač u nju. Dekorišite po želji!

    Uživajte u kremastom čokoladnom ukusu!

    PROBAJTE I...

    Povezane vesti

    Povezane vesti

    Najnovije

    Vesti

    Porodica