Potrebno je:
600 grama mekog brašna
2 delilitara mleka
1 delilitar vode
1/2 paketića kvasca
2 jajeta
1 belance
1 kašičica soli
100 grama butera
Za fil:
250 grama mlevenih oraha
200 grama šećera
Za premazivanje:
1 žumance
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
1. U posebnoj posudi umutiti vodu i mleko, dodati izmrvljeni kvasac i malo šećera. Ostavite da kvasac nadođe.
2. U drugi dublji sud sipajte brašno, jaja, belance, so, buter i na kraju nadošli kvasac. Zamesite testo rukom i ostavite da se udvostruči na sobnoj temperaturi sat vremena.
3. Razvijte desto u pravouganu jufku (testo možete podeliti u dva dela i napraviti dve manje štrudle).
4. Razvučene štrudle filujte (sastojke za fil prethodno sjedinite).
5. Urolajte i stavite u namazan pleh. Premažite žumancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko pola sata.
6. Pečenu štrudlu pospite šećerom u prahu. Kada se malo prohladi secite i služite.
PROBAJTE I
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna