Potrebno je:

3 skuše srednje

2 čena belog luka

1/2 limuna

kašika sirćeta

peršunov list

so

Priprema:

1. Skušu dobro očistiti i oprati u nekoliko voda i iseći na filete.

2. U šerpicu sipati 1l vode i dodati sirće i potopiti ribu da ostoji dva sata.

3. Izvaditi je isprati i ocediti, a zatim posoliti i uvaljati u brašno i pržiti u dubokom ulju.

5. Vaditi na tanjir koji ste obložili salvetom da upije masnoću.

6. Iscediti u činijicu pola limina, sitno seckanog belog luka i pešuna i time preliti ribu i poklopiti pola sata da upije. Kao prilog dodajte krompir salatu.

Prijatno!

PROBAJTE I:

Ri­ba list u so­su od si­ra

Fileti lososa sa salatom od pirinča

Izvor: Stvar ukusa


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.