Potrebno je:
200 g maslaca
200 g šećera
vanilin-šećer
4 žumanca
2 kašike ruma
200 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
4 belanca
Fil:
puding od čokolade
20 g kakaoa
150 g šećera
½ l mleka
250 g maslaca


Priprema
Maslac mutite sa šećerom, žumancima, vanilin-šećerom i rumom. Postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo, i na kraju umućena belanca.


Masu sipajte u odgovarajući kalup i pecite na 220 stepeni, 10 minuta svaku koru od ukupno sedam (otprilike po tri supene kašike testa).

Posebno skuvajte puding po uputstvu na kesici. U ohlađen puding dodajte umućen maslac i sve izmutite mikserom.

Svaku koru premazite ovim kremom, osim poslednje.

Na kraju tortu prelijte karamelom od 300 g šećera i dok je još topao, rasecite na 12 delova kako bi se torta kasnije lakše sekla.


PROBAJTE I...

Neodoljiva boem torta

Čokoladni sufle

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.