Potrebno je:
200 g pasulja
sveže ili kisele paprike
glavica crnog luka
čen belog luka
ulje
mlevena slatka paprika
Priprema
1. Potopite pasulj u vodu i ostavite nekoliko sati (najbolje preko noći).
2. Promenite vodu i pasulj kuvajte dok zrna ne omekšaju.
3. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte mlevenu papriku i oceđen pasulj.
4. Paprike pripremite za punjenje, pa ih napunite pasuljem.
5. Poređajte ih u dublju šerpu (najbolje u zemljani lonac), prelijte vodom, pa pustite da se lagano krčkaju.
6. Kada su gotove, zapecite ih u rerni. Na kraju ih prelijte zagrejanom mašcu s malo mlevene paprike i sitno naseckanim belim lukom. Možete ih služiti i tople i hladne.
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.