Potrebno je:

250 g šampinjona

glavica crvenog luka

1 slatka paprika

4 tanje svinjske šnicle (po 150 g)

3 kašičice maslaca

250 ml supe (kocka)

100 ml slatke pavlake

kašika brašna

so, biber

Priprema

1. Očistiti šampinjone i iseći ih na listiće. Iseckati crveni luk. Papriku iseći na prutiće.

2. Šnicle proprati, posoliti i pobiberiti. Zagrejati maslac i pržiti šnicle na umerenoj temperaturi oko 4 minuta, pa izvaditi iz tiganja i ostaviti na toplom.

3. U masnoći od prženja prodinstati luk, dodati pečurke i papriku. Krčkati dok ne ispari sva voda od pečuraka. Umešati paradajz pire, naliti supu i kuvati još 5 minuta.

4. Razmutiti brašno i slatku pavlaku, zatim umešati u sos i prokuvati. Krčkati 3 minuta.

5. Servirati šnicle, pa ih preliti sosom od pečuraka i paprika.

PROBAJTE I...