Potrebno je:
350 g svinjskog ili telećeg filea
200 grama pečuraka
1 dl mleka
½ dl neutralne pavlake
1 supena kašika kisele pavlake
so, biber, vegeta
Priprema
Meso iseći na kružiće, izlupati ga i posoliti.
Tako pripremljeno u dubljoj posudi propržiti na ulju sa obe strane. Kada je poluprženo dodati seckane pečurke da se prodinstaju.
Dodati mleko, neutralnu i kiselu pavlaku, i ostaviti na tihoj vatri da se sjedini još petnaestak minuta.
Servirati na tanjiru i ukrasiti po želji.
NAPOMENA: Svinjske ili teleće šnicle možete zameniti pilećim ili ćurećim belim mesom!
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna