Potrebno je:
350 g svinjskog ili telećeg filea
200 grama pečuraka
1 dl mleka
½ dl neutralne pavlake
1 supena kašika kisele pavlake
so, biber, vegeta
Priprema
Meso iseći na kružiće, izlupati ga i posoliti.
Tako pripremljeno u dubljoj posudi propržiti na ulju sa obe strane. Kada je poluprženo dodati seckane pečurke da se prodinstaju.
Dodati mleko, neutralnu i kiselu pavlaku, i ostaviti na tihoj vatri da se sjedini još petnaestak minuta.
Servirati na tanjiru i ukrasiti po želji.
NAPOMENA: Svinjske ili teleće šnicle možete zameniti pilećim ili ćurećim belim mesom!
PROBAJTE I...
Može li beba u stomaku da čuje? Ovo pitanje zanima sve buduće mame, a odgovor će vas iznenaditi
Ovo je najtužnije srpsko ime: Roditelji ga i danas daju deci, a ne znaju za bolno značenje
Koji simptomi su normalni u trudnoći, a koji znak za uzbunu? Babica nam otkriva šta ne smete da ignorišete
Rijana trudna treći put za 3 godine: Šta se dešava sa telom kad imate više trudnoća zaredom?
Mapa najpopularnijih imena u svetu: Evo koja dva su omiljeni izbor za dečake i devojčice u Srbiji