Potrebno je za 4 osobe:
½ kg ćurećeg belog mesa
glavica luka
2 čena belog luka
3 crvene paprike
2 mesnata paradajza
2 kašike mlevene paprike (slatke)
½ kašičice mlevenog kima
3 kašike maslinovog ulja
250 ml supe
konzerva (850 ml) paradajza
300 g zrna kukuruza (iz konzerve)
so, biber
½ kašičice čilija
Priprema
1. Meso isecite na kocke. Crni i beli luk isecite na kockice, kao i papriku i mesnati paradajz.
2. Meso začinite mlevenom paprikom i kimom. Ulje zagrejte u šerpi, pržite meso oko tri minuta pa izvadite. Kockice luka i paprike kratko propržite na masnoći od prženja. Dodajte kocke od mesa, supu i sav paradajz. Kuvajte desetak minuta.
3. Dodajte oceđen kukuruz i kuvajte tri minuta. Začinite solju, biberom i čilijem.
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.