Potrebno je za 4 osobe:

½ kg ćurećeg belog mesa

glavica luka

2 čena belog luka

3 crvene paprike

2 mesnata paradajza

2 kašike mlevene paprike (slatke)

½ kašičice mlevenog kima

3 kašike maslinovog ulja

250 ml supe

konzerva (850 ml) paradajza

300 g zrna kukuruza (iz konzerve)

so, biber

½ kašičice čilija

Priprema

1. Meso isecite na kocke. Crni i beli luk isecite na kockice, kao i papriku i mesnati paradajz.

2. Meso začinite mlevenom paprikom i kimom. Ulje zagrejte u šerpi, pržite meso oko tri minuta pa izvadite. Kockice luka i paprike kratko propržite na masnoći od prženja. Dodajte kocke od mesa, supu i sav paradajz. Kuvajte desetak minuta.

3. Dodajte oceđen kukuruz i kuvajte tri minuta. Začinite solju, biberom i čilijem.

PROBAJTE I...