Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ručak na brzinu: Testenina na bakin način

Uživajte u ukusu starih jednostavnih jela...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Potrebno je za 4 osobe:

800 g paradajza (po mogućnosti čeri-paradajza)

2 čena belog luka

4 kašike maslinovog ulja

so, biber

šećer

400 g uskih rezanaca

4 grančice bosiljka

60 g tvrdog sira

Priprema

1. Paradajz i beli luk i sitno iseckajte. U šerpi zagrejte dve kašike maslinovog ulja, pa dodajte paradajz i beli luk. Posolite, pobiberite i pošećerite, pa ostavite da vri dvadesetak minuta. Povremeno promešajte, a pet minuta pre kraja kuvanja sastojke lagano izgnječite kašikom.

2. Testeninu skuvajte u slanoj vodi, ocedite (sačuvajte 100 ml tečnosti) i ostavite sa strane. Bosiljak iskidajte na sitno. Testeninu, dinstani paradajz i vodu od kuvanja pomešajte, posolite i pobiberite. Nakapajte dve kašike maslinovog ulja, pa pospite bosiljkom i narendanim sirom.

Prijatno!

PROBAJTE I...

Povezane vesti

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica