Potrebno je (za 12 velikih knedli):
- 2 jajeta
- 6 do 7 punih kašika griza
- 2 kašike ulja
- prašak za pecivo (uzeti dva puta na vrh noža)
Priprema
Umutiti jaja. Dodati griz sa praškom za pecivo i ulje, pa dobro izmešati. Smesa treba da bude žitka. Ako deluje kao da je retka, dodati još malo griza.
Ostaviti desetak minuta da nabubri od praška za pecivo. Potom knedle vaditi vlažnom kašičicom i ubacivati u proključalu supu (pileću, ćureću, goveđu).
Nakon toga smanjiti temperaturu, delimično poklopiti i kuvati oko 15-ak minuta. Kada je gotovo, posuti peršunom.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna